Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Seo optimizacija sajta


Search Engine Optimization

Search Engine Optimization ( SEO) je nauka / umetnost povećanje saobraćaja Vaseg sajta, pomažući da se isti rangira u većim organskim rezultatima pretrage.

SEO pomaže da se osigura da sajt bude dostupan na pretraživačima i poboljšava šanse da sajt ili domen bude lako pronadjen od pretraživača.

Search Engine Optimization (SEO) je proces koji utiče na vidljivost veb sajta ili veb stranicuOptimizacija sajta predstavlja organsku i prirodnu pretragu. U principu sajt se pojavljuje u listi rezultata pretrage, više posetioca će dobiti od korisnika pretraživača je.

SEO može ciljati različite vrste pretraga, uključujući pretraživanje slika, lokalne pretrage, video search, Academic Search, pretraga vesti i industrija-specifične vertikalni search engines.

Kao strategija koja se bavi pozicioniranjem, SEO razmatra kako pretraživači rade, ono što ljudi traže, aktuelni termini za pretragu ili ključne reči uneti u pretraživača i koje pretraživači imaju prednost ciljanjem publike. Optimizacija sajta može da podrazumeva uređivanje njegovog sadržaja, HTML kodiranje i povećati relevantnost za određene ključne reči i da se uklone nedostaci za indeksiranje ka pretraživačima. Promovisanje sajta za povećanje broja backlinka, ili dolazećih linkova, je još jedna SEO taktika.

Optimizacija sajta

Tehnike seo optimizacije beli sesir u odnosu na crni sesir

SEO tehnike mogu se svrstati u dve široke kategorije: tehnike koje pretraživači preporučuju kao deo dobrog dizajna i one tehnike koje pretraživači ne odobravaju. Pretraživači pokušavaju da umanje uticaj ovog poslednjeg, među njima takozvanog spamovanja. Industrija komentara su klasifikovani kao black hat. White Hat SEO ima tendenciju da proizvede rezultate koji traju dugo vremena, a Black Hat SEO očekujemo da se njihovi sajtovi na kraju budu zabranjeni bilo privremeno ili trajno na pretraživačima , čim se otkrije šta rade.

Dozvoljenom SEO tehnikom se smatra White Hat SEO, ako je u skladu sa smernicama pretraživača  i ne uključuje prevaru. Kao smernice search engine se ne piše kao niz pravila ili zapovesti, ovo je važna razlika na umu. White Hat SEO nije samo o sledećim smernicama, ali je ako obezbedi da je sadržaj a indeksi pretraživač i kasnije redovima je isti sadržaj korisnik će videti. White Hat SEO savet je generalno sumirati kao kreiranje sadržaja za korisnike, ne za pretraživača, a zatim čineći da je sadržaj lako dostupna na pauka, nego pokušava da prevari algoritam sa njegovom namenom. White Hat SEO je u mnogo čemu slična veb razvoju koja promoviše dostupnost , iako ova dva nisu identični.

Black Hat SEO pokušava da poboljša rangiranje na način koji nisu odobreni od strane pretraživača, ili uključuju obmanu. Ova tehnika koristi tekstove  koji su skriveni, ili kao tekst u boji sličan pozadini, nevidljivi div, ili pozicioniranje sa ekrana. Drugi metod da daje drugu stranicu u zavisnosti od toga da li je stranica koju traži ljudski posetioc ili pretraživač, tehnike poznate kao skrivanje.

Da li je optimizacija sajta pogodna za svaki sajt?

SEO nije pogodna strategija za svaki sajt , i druge Internet marketing strategije mogu biti efikasnije kao plaćene reklame kroz platite po kliku ( PPC ) kampanja , u zavisnosti od ciljeva operater lokacije ekipe. Uspešna Internet marketing kampanja može da zavisi izgradnju kvalitetne veb stranice . Ujedno postavljanje analitičkih programa koji će omogućiti vlasnicima sajtova merenje rezultata i poboljšanje stopu konverzije jednog sajta.

Zašto treba uraditi optimizaciju sajta?

Optimizacija sajta je vazna jer treba povecati posecenost Vaseg veb sajta.Najprirodniji nacin da dodjete do novih klijenata. Ako se Vas websajt nije vidljiv u Google pretrazi onda gubite dosta. Gubite na statistici vaseg sajta kao i na samom profitu nalazenje novih klijenata.

Da li trebate da optimizujete svoj sajt?

Naravno svaki sajt trebada bude optimiziran, ako nije brendirana marka (FacebookTwitterLinkedin, GoogleYoutube, Coca Cola, Pepsi itd…)

Sta je srz optimizacije sajta?

Srž je to da, da za zadatu kljucnu reč koja se kuca u pretrazi, da se Vi pojavite na prvoj strani Google. Naravno ako Vas veb sajt nije vidljiv svakako trebate uraditi optimizaciju sajta. Onda se proveravaju ključne reči  Vaše konkurencije, kreiranje linkova i druge stvari vezane za optimizaciju.

Sta odredjuje da Vas sajt bude prvi na Google?

Postoje nekoliko kriterijuma koje je potrebno ispuniti, kako bi Vas sajt bio prvi na Google.

Prvi je svakako sadrzaj sajta ili jedinstvenih tekstova koje posedujete na samom sajtu.

Naravno drugi je optimizacija samog sajta, gde mora da se vodi pravilan izbor reci, kao i da se slike i tekstovi sami optimizuju.

Pored optimizacije samog sajta potrebno je optimizacija van sajta ili off page optimization. Optimizacija van sajta podrazumeva da se Vaš link ili veb sajt nadje na drugim autorativim i visoko posećenim sajtovima.

Naravno postoje još neke stvari kod optimizacije sajta ali nijedan SEO expert ili programer Vam neće odati svoju tajnu.

Da li brzina sajta utiče na optimizaciju sajta?

Brzina sajta svakako utiče na optimizaciju sajta. Što je sajt brži , pretraživači će ga više voleti i bolje indeksirati na svojim stranicama. Tako da ako želite da ubrzate svoj sajt stojimo Vam na usluzi. Nazovite nas.

Da li Google drugačije pozicionira sajtove koji su optimizirani sa mobilne uredjaje i tablete?

Naravno Google je jedan od najboljih svetskih pretraživača i svakako da vodi računa o pretrazi, relevatnoj za mobilne uredjaje i tablete. Treba napomenuti da ljudska populacija rabi internet 70% preko mobilnih uredjaja i tableta, tako da i sam veb sajt treba optimizirati da bude responsive ili vidljiv na mobilnim uredjajima.

Koliko vremenski traje optimizacija sajta?

Optimizacija sajta je dug proces za koji je potrebno mnogo vremena i svakako mnogo nerava. Da bi jedan proces optimizacije bio uspešan potrebno je puno truda, vremena i strpljenja.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber