Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Magento

Izrada sajta u Magento

Poslovno rešenje za web prodavnicu

internet web shop

webshop
webshop

Ova php skripta je CMS za upravljanje sadržajem otvorenog koda za e-trgovinu web stranice. Softver je izvorno razvijen od strane Varien Inc., američka privatna kompanija sa sedištem u Culver City, Kalifornija, uz pomoć volontera.

Varien objavio prvi opšte dostupnosti puštanja softvera 31. marta, 2008. Roy Rubin, bivši izvršni direktor Varien, kasnije prodao značajan udio društva na eBay-u, koji je sada jedini vlasnik.

Prema istraživanju koje je sproveo aheadWorks u oktobru 2014. godine, tržišni udio  je među 30 najpopularnijih e-commerce platforme oko 30%.

Ovaj CMS koristi MySQL sistem za upravljanje relacijskom bazom podataka, PHP programski jezik, i elementi Zend Framework. [3] To se odnosi konvencija objektno orijentisano programiranje i model-view-kontroler arhitekture. Koristi model entitet-atribut-vednost za pohranu podataka.

Istorija

On je zvanično počeo razvoj početkom 2007. godine  Sedam meseci kasnije, 31. avgusta 2007. godine, prva javna beta verzija je puštena.

Varien, kompanija poseduje ovaj cms, ranije radio sa osCommerce. To je prvobitno planirano do trpeze osCommerce ali je kasnije odlučio prepraviti u njgovi pravi naziv.

U februaru 2011. godine, eBay je objavila da je napravila ulaganje u 2010. godini, u vrednosti od 49% vlasničkog udela u kompaniji.

Kao što je od 6. jun 2011 eBay je vlasnik 100% . eBay je najavio da će se pridružiti novi softver X.Commerce inicijativi eBay. Izvršni direktor i suosnivač Roy Rubin Magento napisao je na  blogu da će  nastaviti raditi Los Angeles, sa Yoav Kutner i mene kao vođe.

Yoav Kutner napustio firmu u aprilu 2012. godine pozivajući se na viziju za  što promenilo od vremena sticanja zbog kadrovske promene na visokom nivou. Od tada se preselio u eBay Enterprise.

Karakteristike

Podržava predložak sistema Web koji generira više sličnih izgleda stranice i prilagođava temu.

Teme

Pruža osnovna tema koja uspostavlja ecommerce web stranice. Tema je dizajnirana za prilagođavanje svih stranica dodavanjem ili uređivanjem PHP, HTML i CSS. Korisnici Magento mogu instalirati teme koji menjaju prikaz web stranice ili njegovu funkcionalnost. Bez gubitka sadržaja ili izgled stranice, teme su se menjati sa instalacijom. Teme su instalirani upload tema fascikle preko FTP ili SSH i primeni ih koriste backend administratora sistema.

Moduli

Programeri su stvorili  plugin koji će proširiti svoju osnovnu ugrađenu funkciju. Korisnici mogu instalirati module preuzimanjem njih, i otpremanje ih u server, ili primenom modula produženje Key kroz Connect Manager.

Integracija 

Omogućava korisnicima da integriraju nekoliko različitih imena domena u jednoj kontrolnoj ploči i upravljati s više storefront odjednom iz jednog admin panel.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite