Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Kako da ubrzate wordpress sajt?

Kako da ubrzate wordpress sajt?

wordpress-sajtVaš WordPress site verovatno je počeo raditi lepo i brzo. Ali s vremenom, websajt se može usporiti. A spor web site nije frustrirajuće samo za Vas već i ya Vaše posetioce, može Vas zapravo koštati da ste izgubili prihod ako napuste Vaš websajt. On također može uticati na Vaš ​​Google rang, jer je Google preferira brze – loading strane. Sporo učitavanje može biti uzrokovano mnogim različitim faktorima, a tu je dosta što se može učiniti u vezi toga . Vrlo često ,rešenje je promeniti na brži ( tj skuplji ) web hosting paket, ili u neku drugu web hosting kompaniju. Treba videti da li još uvijek postoji problem brzine sajta prije nego što odluči, ako vam je potrebno promeniti domaćina – hosting ?

Web Site Speed ​​Testing

Prvi korak je da se utvrdi da li je vaše  web stranica  zapravo spora. Možda se doživljava sporom web stranica zbog svoje internet konekcije, a ne svoje stranice. Dakle, to je dobra ideja da biste dobili “drugo mišljenje” da se vidi da li vaše stranice je zapravo spora. Postoje dva velika sredstva za ove, koje Google i Yahoo respektivno. Google je to Speed ​​Test, i Yahoo verzija se zove YSlow. Internet preyentacija http://gtmetrix.com ima oba ova u jednom zgodan, besplatno, alat. Stavljanjem URL vaše web stranice je u ovo, dobićete izveštaj vrlo brzo (nadamo se!). Govori kako svoje stranice treba optimizovati za oba pretrživača Google i Yahoo testova. Naoružani ovim znanjem, ako verujete da je vaš site je još uvek spor preporučujemo da pratite naše ranije predloge za ubrzavanje svoje stranice. Ili, ako vam je draže, mi to možemo učiniti za vas. Toj stranici sugestija ne pokriva sve WordPress faktora brzinu od gtmetrix testova. Preporučuje se da kliknete na linkove unutar gtmetrix testove kako bi saznali više od najgorih prestupnika (one na vrhu). I zatražiti stručnu pomoć (npr od nas), ako vam je to potrebno.

Ostali faktori koji utiču na WordPress Speed

Postoje i druge stvari koje mogu usporiti vaše stranice koje nisu odmah očigledne iz Google i Yahoo testova. Broj posetioca.  Da li su pune prometa, ali ne toliko prodaje ili upite? Moguće je da je mnogo onih posetioca nisu zapravo pravi ljudi, ali su u kompjuterske programe činjenici pokušavaju da prikupe informacije iz svoje stranice, možda pokušava da upadne u njega. Možete držati na oku svoju statistiku posetioca unutar cPanel, ili pomoću Google Analytics. Svaki put kada neko, da li je program ili stvarna osoba, dolazi do vaše web stranice, internet prezentacija će usporiti. Server računalo da vaše web stranice se čuva na (svoj web host) treba provesti vreme obrade i skupiti informacije da se pokažu posetioci. Ako postoji nekoliko posetioca (ili na drugim web stranicama na istom poslužitelju na web host), to znači da traje duže za tvoju informaciju da se prikupljaju, čak i za pravog ljudskog posetioca. To bi moglo rezultirati u prave frustracije. Da biste dobili na brzini, preporučujem slobodno plugin IQ Block Countries. Sa ovim, možete blokirati pristup svoje web stranice posetiocima iz širokog spektra zemalja (da li stvarno treba svoje stranice da se vidi svuda?). Koristeći ovako nešto da smanjuje opterećenje na server takođe može pomoći da se poboljša WordPress admin brzina.

Caching

Bez obzira da li se izgovara “caysh” ili “cash” (kažem “caysh”), a cache je način pohranjivanja kopije sadržaja vaše stranice. Svaki put kad neko dođe na jednu od vaše web stranice, niz programa treba da okupi ono što treba da izgradi tu stranicu. To će morati čitati informacije iz baze podataka, prikupljanje slika i eventualno ponovno veličine njima, prikupiti slova informacije i tako dalje. Ali šta ako bi mogao dobiti program da to uradi samo jednom, i čuvajte gotovih stranicu negde, tako da sledeća osoba koja naiđe, jednostavno vidi skladište ili cached, verzija stranice? To bi bilo mnogo brže. Postoje neke stvarno dobri caching dodaci na raspolaganju. Moj favorit je WP Super Cache, ali W3 Total Cache se takođe preporučuje. Drugi oblik caching pružaju CloudFlare. Uz ovaj sistem, kopiju svakog od vaših stranica se zapravo održava na CloudFlare serverima, nego na vašem hosting. Vi (ili ko postavlja vaše web stranice) treba napraviti neke promene tako da kada netko poseti vaše web stranice su pokazali CloudFlare sadržaja nego da su zapravo posetilii Vašu web lokaciju. CloudFlare je odličan za web stranice koje nemaju česte izmene sadržaja. Ali to može dobiti malo neuredan sa sajtovima kao što forumima ili košarici lokacijama, gde posetioci efektivno menjaju sadržaj na web prezentaciji kroz njihove interakcije s njim. CloudFlare je CDN (Content Delivery Network) – CDNs su visoko preporučuje  za YSlow.

Database Optimizacija

Još jedna stvar koja može napraviti razliku u brzini web stranice je način na koji je organizirana baza podataka. Baza podataka u kojoj se čuvaju informacije za Vaše web stranice. Stvari kao i sve reči za Vaše stranice, kao i prijava informacija i informacije o tome kako su sve web stranice pohranjene u bazi podataka. Kad god napravite promenu u admin, vi verovatno pravite promenu u bazi podataka. I zbog načina na koji WordPress je postavljena, ona voli da sve stare podatke, a ne samo preko-pisanje ono što je već tamo. To znači da s vremenom, baze podataka mogu biti prilično velike. Ali, ako Vam ne treba, sve ti istorijski podaci, kao što su revizije post, mogu se brisati i onda se  veličina baze  smanjuje. Druga stvar je da je baza podataka može postati preopterećena informacijama organizacije. Kad god se dodaje ili vrši izmena na bazi podataka nešto, postoje indeksi (da ne vidite) taj rekord u kojoj se čuvaju informacije. Ovi indeksi mogu dobiti prilično složene, nakon nekog vremena, ih treba očistiti. Moj omiljeni cleanup baze plugin je WP Clean Up. To će vam omogućiti da uklonite neželjene sadržaja, kao i optimizacija sajta (re-organizirati) baze podataka. (Budite oprezni da ga koristite za brisanje Nacrti – oni mogu biti stvari koje ste napisali da to šte još nije objavljeno, ali zapravo žele zadržati). Kada Vaše baze podataka treba očistiti od viška podataka, i optimizirati, WordPress će biti u mogućnosti da preuzme potrebne informacije mnogo brže. To će značiti, vaše stranice brže će biti učitavanje, a trebalo bi da pogledate novi, poboljšani u brzini admin.

Želite li  poboljšati WordPress  Brzinu sajta?

  Da li  želite da mi to uradimo za Vas? Prvo, idite na gtmetrix.com i testirate brzinu Vaše stranice. Ako imate C ocenu ili još gore bilo na Speed ​​Test ili YSlow testa, možemo Vam verovatno pomoći. Mi gotovo uvek možemo dobiti site na B oceni ili bolja oba testa. A ako ne možemo, dobijate povraćaj novca! Nudimo “Speed ​​Up My WordPress site” uslugu, sa opcionalnim “Keep My WordPress site Fast” uslugu. Kada smo ubrzali Vaše stranice, prvo ćemo uzeti backup vaše stranice ( instalirati backup plugin i ostavite ga tamo, tako da vaše stranice mogu dobiti redovne sigurnosne kopije). Onda ćemo učiniti gtmetrix testove i dati vam izveštaj (ako želite) onoga što jesmo uradili da ubrzamo stvari. S obzirom da postoji mnogo stvari koje se mogu učiniti da ubrza WordPress site, teško je dati spisak ovde onoga što ćemo učiniti. Ali to neće nužno uključivati ​​kreće vaše stranice na druge hosting. Ako je gtmetrix testovi preporučuju dobijete CDN, mi ćemo pogledati i CloudFlare će raditi sa svojim hosting – ako ne, a vi još uvek želite, pomoći ćemo ti to postavili sa svojim web hosting kompanija . Kada vaš site je lepo i brzo radi, mi ćemo učiniti još jedan test gtmetrix i dati vam izveštaj. Ako nismo postigli barem B ocenu u oba Google Speed ​​Test i YSlow, možete zatražiti povraćaj novca. Kontaktirajte nas kako bi Vam ubrzali web sajt Profesionalna izrada sajta misli na Vas.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber