Optimizacija sajta

Optimizacija sajta

Šta je to SEO ?

optimizacija-sajtaOptimizacija  ili SEO (eng. Search Engine Optimisation) je grana web industrije ili posebna delatnost koja se odnosi na Vaše rangiranje ili poziciranje Vašes sajta na na svetskim veb pretraživačima, kao što su Google i Bing. Seo je sve više tražen i svaki vlasnik  želi da se njegova internet prezentacija pozicionira na Google – u što bolje.

Kako da što bolje pozicionirate Vašu internet prezentaciju?

SEO  zahteva nekoliko kriterijuma

– naziv url ili domena

– kvalitetan i jedinstven sadržaj teksta ili članka

– kratki opis ili meta descriptioon

– ključne reči

– ne dupliranje sadržaja i linkova………………

Da li brzina internet prezentacije utiče na optimizaciju ?

Svakako, brzina Vašeg sajta treba da bude optimizovana da bude veoma visoka kako biste se našli na prve dve stranice Google-a.Alat koji služi za proveru brzine sajta je google speed test. Web prezentacija treba da ima izmedju 85 i 100 poena kako bi se rangirao visoko.

Postavlja se pitanje da li lepi sajtovi mogu visoko da se kotiraju? Postoje alati koji će Vam pomoći da ubrzate Vaš sajt.

Da li  web prezentacija treba ima mobilnu verziju ?

Responsive dizajn podrazumeva da vlasnik  pored svoje desktop verzije  mora da ima i mobilnu verziju internet prezentacije. Google je uveo novinu, jer je sve više korisnika za mobilne uređaje i tablete. Tako da je i drugačija pretraga na mobilnim uređajima nego na desktop računarima. Svaki vlasnik sajta mora da ima i mobilnu verziju sajta.

Imate web prezentaciju, a nemate mobilnu verziju i loše ste pozicionirani na googlu, vreme je da nas kontaktirate kako bi podigli vaš rejting. .

 

Pišite nam
close slider

    Odgovorite na kviz pitanje

    WhatsApp