Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Marketing


Google AdWords

Google AdWords je online oglašavanje servis koji omogućava oglašivačima da se natiču kako bi se prikazao kratak oglašavanje kopiju web korisnika, sa sedištem u delu na ključne riječi, prethodno utvrđena oglašivači, koji bi mogli povezati kopiju sadržaja web stranice prikazan korisnicima. Web stranice iz Googlea i iz partnerskih web stranice su dizajnirane kako bi se omogućilo Google za odabir i prikaz ovo oglašavanja kopiju. Oglašivači plaćaju kada su korisnici preusmeriti njihovu pretraživanja da traže više informacija o prikazane kopije, a partner web stranice dobiti dio od prihoda koje ostvaruju.

AdWords je evoluirao u Google-ov glavni izvor prihoda. Google-ov ukupni prihodi od oglašavanja bili su 43,7 milijardi USD $ u 2012. AdWords nudi pay-per-click (PPC), koji je, trošak po kliku  oglašavanje, trošak-po-hiljadu-utiske ili troškova promila (CPM) oglašavanje,-ciljano oglašavanje za tekst, banner, i bogat-media reklame, a za ponovni (također poznat kao retargeting). AdWords program uključuje lokalne, nacionalne i međunarodne distribucije. Google-ov tekst reklame su kratki, koji se sastoji od jednog naslova od 25 znakova, dva dodatna tekst linije od 35 znakova svaki, i prikaz URL 35 znakova. Slika oglasi mogu biti jedan od nekoliko različitih Interactive Advertising Bureau (IAB) standardne veličine.

Prodaja i podrška za Google AdWords je podela u Sjedinjenim Američkim Državama je sa sjedištem u Mountain View, Kalifornija, sa velikim srednje urede u Ann Arbor, Michigan  i New Yorku. Treća po veličini američka objekt je u Mountain View, Kalifornija, sjedište.  Inženjering za Google AdWords je sa sedištem u Mountain View, Kalifornija.

Google ima aktivan službene javnu pomoć i podrška zajednice održavaju i pojećuju vrlo iskusni Adwords korisnicima (naziva “Top Autori”) i Google zaposlenih.

AdWords specijalnost i karakteristike 

Adresa isključenje IP Osim kontrole oglas plasmana kroz lokacija i jezik ciljanja, plasmani mogu biti oplemenjena Internet Protokol (IP) adresa isključenje. Ova opcija omogućava oglašivačima da isključe određenu IP adresa raspona gdje oni ne žele da im da se oglasi prikazuju. Do 500 IP adresa, ili raspona adresa, može se isključiti po kampanji. Svi oglasi u kampanji su spriječeni pokazuju za korisnike s IP adrese navedene. Lokacija based isključenje se također nudi kao metoda suženja ciljanih korisnika.

AdWords Express

Google Adwords Express je mogućnost usmjerene na male biznise koji smanjuje teškoće upravljanja reklamnoj kampanji automatskim upravljanjem ključne riječi i postavljanja oglasa.  AdWords Express je ranije poznat kao Google Boost.  AdWords Express također podržava mali biznis koji nemaju web stranicu, što im omogućava da direktnih potrošača na svoje mjesto stranicu.

Remarketing 

Remarketing je AdWords funkcija koja omogućava korisnicima da pokaže oglase na one koji su već bili na njihove web stranice. Ova opcija omogućava kreiranje različitih publiku od korisnika web stranice i pokazati relevantne oglase na odvojenim publici. Ovaj pristup čini ponovni vrlo efikasno sredstvo za vraćanje korisnike s visokom stopom konverzije. Popisa za ponovni marketing za pretragu (RLSA) putem Google Analytics je postao dostupan u Google AdWords početkom juna 2015. godine, omogućavajući standard GA popisa za ponovni marketing koji će se koristiti u ciljanju tradicionalnog teksta pretraživanje oglasa.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber