Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Šta je HTML?

Šta je HTML?

HyperText Markup Language

html
html

HTML je kompjuterski jezik osmišljen kako bi se omogućilo stvaranje web stranice. Ove web stranice mogu se pogledati tada niko drugi povezan na Internet. To je relativno lako naučiti, sa osnovama postanu dostupne za većinu ljudi u jednom dnevnu; i dosta moćna u onome što omogućuje vam da stvoriti. To se stalno prolazi kroz reviziju i evolucije da zadovolji potrebe i zahtjeve Interneta publike rastuće po pravcu “W3C, organizacije tereti za dizajniranje i održavanje jezik.

Definicija HTML je HyperText Markup Language.

HyperText je način na koji se krećete na web – klikom na posebnim tekstu pod nazivom hyperlinkova koji donose vam na sljedećoj stranici. Činjenica da je hiper samo znači da nije linearan – tj možete ići na bilo kojem mjestu na Internetu kad god želite klikom na linkove – ne postoji set bi se raditi stvari u.
Markup je ono HTML oznake učiniti da tekst unutar njih. Oni označiti kao određenu vrstu teksta (kurziv teksta, na primjer).
HTML je jezik, jer ima kod-riječi i sintaksa kao i bilo koji drugi jezik.
Kako to radi?

HTML se sastoji od niza kratkih kodova otkucali u tekstualnu datoteku-autor site – ovo su oznake. Tekst je potom sačuvana kao HTML datoteke i posmatrati kroz browser, kao što je Internet Explorer ili Netscape Navigator. Ovaj preglednik čita datoteku i prevodi tekst u vidljiv oblik, nadamo donošenja stranicu kao autor je namijenjen. Pisanje svoj HTML podrazumijeva koristeći oznake pravilno kreirati svoju viziju. Možete koristiti sve od rudimentarni tekst-editor na snažan grafički editor za stvaranje HTML stranice.

Koje su oznake do?

Tagovi su ono odvojiti normalni tekst iz HTML koda. Možda ih znate kao riječi između <ugla-zagrada>. Oni omogućavaju sve cool stvari kao što su slike i tabele i stvari, samo govoreći vaš pretraživač šta da donese na stranici. Različite oznake će obavljati različite funkcije. Tagovi sami ne pojavljuju kada vidite vaše stranice preko preglednika, ali njihovi efekti rade. Najjednostavniji oznake ništa više nego primjenjuju formatiranja na neki tekst, kao što je ovaj:

<B> Ove riječi će biti podebljan </ b>, a ovi neće.

U gornjem primjeru, <b> Oznake su omotana oko neki tekst, i njihov učinak će biti da će se sadržana tekst podebljan kada se gleda kroz obične internet pretraživača.

Ako želite da vidite listu opterećenje tagova da vidimo šta je ispred tebe, pogledaj ovo tag referencu. Učenje oznake sami se bavili u narednom odjeljku ovog sajta, My First Site.

Hoce li ovo dugo trajati?

Pa, to ovisi o tome što želite od njega. Znajući HTML će trajati samo nekoliko dana čitanja i učenja šifre za ono što želite. Možete imati osnove za sat vremena. Kada znate oznake možete kreirati HTML stranice.

Međutim, koristeći HTML i projektiranje dobre web stranice je druga priča, što je razlog zašto sam pokušati učiniti više nego samo naučiti kôd u HTML Izvor – Ja bih da dodam u što je više moguće savjete previše. Dobra web stranica dizajn je pola vještina i pola talenta, mislim. Tehnike i pravilno korištenje vašeg znanja tag učenje će poboljšati vaš rad izuzetno, i dobro razumijevanje generalnog projekta i publike vi pokušavate doći do će poboljšati šanse za uspjeh svoje web. Srećom, ove stvari se istražen i shvatiti, dok god ste spremni da rade na tome kako možete izlaza bolje web stranice.

Raspon vještina ćete naučiti kao rezultat pokretanja vlastite web stranice je impresivna. Ćete naučiti o aspektima grafičkog dizajna, tipografije i programiranje računala. Vaš efikasnost sa kompjuterima općenito increases.You’ll također uče o promociji i tvoje pisanje vjerojatno će poboljšati previše, kao što ste prilagoditi pisati za određene publike.

Da li moram biti online celo vreme?

Nimalo. Možete kodirati cijele vaše web stranice na mreži, čuvanje sve na svoje računalo, a zatim jednostavno prenijeti sve datoteke na web. Onda kad god imate novi sadržaj, samo dodati da na postojeće online verziju svoje stranice. To je zaista jednostavno.

Ima li nešto HTML ne može učiniti?

Naravno, ali s obzirom što web stranica postala popularna i potrebe povećane mnogi drugi podržavaju jezicima su stvoreni kako bi se omogućilo nove stvari da se dogodi, plus HTML je izmijenjena svakih nekoliko godina kako bi put za poboljšanja.

Kaskadno Stylesheets se koriste za kontrolu kako se predstavio vaše stranice, i učiniti stranicama pristupačniji. Osnovne specijalnih efekata i interakcija pruža JavaScript, koji dodaje puno snage osnovnim HTML. Većina ove napredne stvari za kasnije niz cestu, ali kada se koristi sve ove tehnologije zajedno, imate puno snage na raspolaganju.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber