Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Youtube

YouTube

video

youtube
youtube

YouTube je web stranica video-sharing sa sedištem u San Bruno, California, Sjedinjene Države. Usluga je stvorio tri bivših radnika PayPal u februaru 2005. godine U novembru 2006. godine, ga je kupio Google za US $ 1650000000. YouTube danas posluje kao jedna od Google podružnica.  Na sajtu omogućuje korisnicima da upload, pogled i deliti video zapise, a koristi WebM, H.264 / MPEG-4 AVC, i Adobe Flash video tehnologiju kako bi se prikazao širok spektar korisnika na proizvodnju i korporativnim medijima video. Dostupni sadržaj uključuje video snimke, TV spotova, muzičkih spotova, i druge sadržaje kao što su video blogging, kratki originalni video, i obrazovne video zapise.

Većina sadržaja na YouTube je objavljeno od strane pojedinaca, ali medijske korporacije, uključujući CBS, BBC, Vevo, Hulu, i druge organizacije nude neke od svojih materijala putem YouTube, kao dio programa Partnerstvo za YouTube.  Neregistrirani korisnici mogu gledanje video zapisa, i registrovani korisnici mogu uploadati video na svoje kanale. Videos smatra da sadrže potencijalno uvredljivih sadržaja su dostupne samo registriranim korisnicima potvrđujući sebe da je star najmanje 18 godina.

Upload

Svi korisnici mogu uploadati video YouTube do svakog u trajanju od 15 minuta. Korisnici koji imaju dobar track record u skladu sa podršku Smjernice zajednice sajta može ponuditi mogućnost za upload video do 12 sati dužine, koji zahtijeva provjeru računa, obično putem mobilnog telefona.  Kad YouTube je pokrenut 2005. godine , bilo je moguće za upload dugo video, ali deset minuta granica je predstavljen u martu 2006. godine, nakon YouTube je utvrdio da je većina videa preko ovog dužine su neovlašteno dodate televizijskih emisija i filmova.  U 10 minuta limit je povećana na 15 minuta u julu 2010. godine Ako se koristi up-to-date verziju preglednika, video veća od 20 GB može upload.

YouTube prihvaća video upload u većini formata kontejnera, uključujući .AVI, .mkv, .MOV, .MP4, DivX, FLV, a .ogg i .ogv. To uključuje video formate kao što su MPEG-4, MPEG, VOB, i .WMV. On također podržava 3GP, omogućavajući video da se upload od mobilnih telefona. Video s progresivnim skeniranjem ili interlaced skeniranje može upload, ali za najbolji video kvalitetu, YouTube predlaže interlaced video biti deinterlaced prije učitavanja. Svi video formata na YouTube koristi progresivno skeniranje.

Društveni utecaj

Glavni članak: Socijalni uticaj YouTube
Oba fizička lica i velikih produkcijskih kuća  su koristili YouTube za rast publike. Nezavisni kreatori sadržaja izgradili grassroots sledeće numeracije u hiljadama po vrlo malo troškova ili napora, dok su mase maloprodaje i radio promociju pokazalo problematičnim. Istovremeno, starih medija ličnosti preselio u web stranicu na poziv za upravljanje YouTube koji svedoci početkom sadržaj kreatori nagomilavanja značajne sledeće, i smatra veličine publike potencijalno veći od dostižan televizija.  Dok YouTube prihoda-sharing “Partner program” omogućio je da se zaraditi znatan život kao video producenta-svojih top pet stotina partnera svaki zarađuju više od $ 100.000 godišnje  -u 2012 CMU poslovne urednik karakteriše YouTube kao “slobodan za korištenje … promotivni platforma za muziku etikete”. U 2013. Forbes ‘Katheryn Thayer je tvrdio da umjetnici digitalno doba’ rada ne mora biti samo visoke kvalitete, ali mora izazivaju reakcije na YouTube platformi i društvenih medija.  U 2013. godini, video od 2,5% umjetnika u kategoriji “Mega”, “mainstream” i “srednje” dobio 90.3 % relevantnih pogleda na YouTube i Vevo.  Do početka 2013 Billboard je objavio da je faktoring podataka YouTube streaming u obračun Billboard Hot 100 i srodnih žanrova grafikone.

 

 

 

 

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber