Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Twitter

Twitter

socijalna grupa

twitter
twitter

Twitter  je online društvena mreža koja omogućuje korisnicima da šalju i čitanje kratkih poruka 140-karaktera pod nazivom “tweet”.

Registrovani korisnici mogu čitati i postavljati tweets, ali neregistrovani korisnici mogu ih samo čitati. Korisnici pristupaju Twitter preko web stranice sučelje, SMS ili mobilne aplikacije uređaja.  Twitter Inc. sa sedištem u San Francisco i ima više od 25 ureda sirom svijeta.

Twitter je nastao u martu 2006. godine Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone i Noah Staklo i pokrenula do jula 2006. godine službe brzo stekao popularnost širom svijeta, sa više od 100 milijuna korisnika koji su u 2012. objavljeno 340 miliona tweetova dnevno. Usluga također rukovati 1,6 milijardi upita za pretraživanje dnevno. [14] u 2013. Twitter je bio jedan od deset najčešće posjetio web stranice, te je opisao kao “SMS interneta.”  Kao maja 2015. godine, Twitter ima više od 500 milijuna korisnika, od kojih više od 302.000.000 su aktivnih korisnika.

Logo

Twitter je postao međunarodno prepoznatljiv po svojim potpisom Bird logotip. Originalni logo bio u upotrebi od njegovog lansiranja Mar 2006 do septembra 2010. godine neznatno izmijenjena verzija uspjeli prvi stilu, kada je web stranica prošla svoj prvi redizajn.

27. februara 2012. godine, tweet od zaposlenog koji radi na platformu i API kompanije razgovarali su o evoluciji logo “Larry Bird” s kreativni direktor Twitter i otkriveno je da je ime po Larry Bird of NBA Boston Celtics slavu. Ovaj detalj je ranije potvrđeno kada je direktor Boston Celtics ‘interaktivnih medija zatražio Twitter suosnivač Biz Stone o tome u avgustu 2011. godine
Jun 5, 2012 do danas.
5. juna, 2012, Twitter je predstavio svoj treći logotip redizajn, zamjena Larry Bird sa ažurirani ikona jednostavno nazvan kao “Twitter ptica.” Kao što je ovog logo revizije, riječ “Twitter” i slovo “t” se više ne koristi, sa ptica postaje jedini simbol za brendiranje kompanije.  Prema Douglas Bowman, dizajner Twitter, novi logo liči na Mountain Bluebird. Twitter objašnjava na njihovoj web stranici da ne mijenjati logo (npr rotirati pticu, promijeniti logotip boja, itd)

Tweets

Račun stranicu Twitter za Wikipedia, pokazujući na račun-prilagođenih rok, koji prikazuje tweetove u obrnutom kronološkom redu.
Tweets su javno vidljivi po defaultu, ali pošiljaoci da ograničite poruku isporuku samo na svoje sljedbenike. Korisnici mogu tweet putem Twitter web stranice, kompatibilnim eksterne aplikacije (kao što su pametni telefoni), ili Short Message Service (SMS) dostupni u određenim zemljama. Retweeting je kada tweet se prosledi na Twitter korisnika. Mogu pratiti oba tweetove i retweets da vidimo koji su to najpopularniji. Dok je usluga je besplatna, pristup kroz SMS može nastati naknade provajdera telefonske usluge.

Korisnici mogu pretplatiti na tweetove drugim korisnicima ‘- to je poznato kao “sljedeće” i pretplatnicima su poznati kao “sljedbenika”  ili “tweeps”, a Portmanteau Twittera i Peeps  Korisnici mogu provjeriti ljude koji su Odjava prijave. ih na Twitteru (“unfollowing”) putem raznih usluga. Osim toga, korisnici mogu blokirati one koji su ih pratili.

Twitter omogućuje korisnicima da ažuriraju svoje profil putem svojih mobilnih telefona bilo tekstualnih poruka ili aplikacije pušten za određene pametne telefone i tablete.

Twitter je u odnosu na web-based Internet Relay Chat (IRC) klijent.  U 2009 Time esej, tehnologije autor Steven Johnson je opisao osnovne mehanike Twittera kao “izvanredno jednostavna”

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber