Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Prestashop

PHP platforma za elektronsku trgovinu

Elektronska prodavnica

web shop

 

Ovaj CMS je besplatan, open source e-commerce rešenje. Softver je objavljen pod Open Software License.  Napisan je u programskom jeziku PHP sa podrškom za MySQL sistem za upravljanje bazama podataka.

Platforma se trenutno koristi 250.000 trgovinama širom sveta i dostupan je u 60 različitih jezika.

Istorija

Program  je startovao 2005. godine kao student projekt u okviru IT škole EPITECH u Parizu, Francuska. Izvorno nazvan phpOpenStore, softver je prvi put dostupan na dva jezika: engleski i francuski. Tri meseca nakon lansiranja projekta je prevedena na trinaest jezika.

Kompanija je osnovana osnovan je 2007. godine od strane Igora Schlumberger i Bruno Lévêque.

U periodu od maja 2010. do aprila 2012. godine, firma je porastla sa 17 zaposlenih u više od stotinu, uz osnivanje sekundarnim sedištem u Miamiju.

U martu 2014. godine, maticna firma je osigurao oko$ 9.3M u Serije B Finansiranje da nastavi sa svojim globalnim naporima za proširenje.

U januaru 2015. godine, kompanija je lansirala  Cloud, besplatni self-ugostio verziju svog softvera.

Prema web stranici praćenje tehnologije BuiltWith.com, udio na tržištu  za open-source web stranica e-commerce je 9%.  Prema W3Techs, on se koristi za 0,5% svih web stranica.

Poslovni model

Kao open-source organizacija, ovaj CMS je suočen s izazovom ostvarivanja prihoda. Oslanjajući se na veličinu i međunarodnom okviru svojih open-source zajednice, kompanija osnovana dva glavna izvora prihoda:

Addons, tržnica kroz koju trgovci kupuju prilagođene dodatake i tema sa njihovim radnjama
Strateška partnerstva sa e-commerce industrije vođe kao što je PayPal ili Google .

Karakteristike

Ova php skripta ima više od tri stotine ugrađene funkcija za upravljanje web-proizvod, plaćanje, dostava, proizvođača i dobavljača. Koristi sistem web predložak koji omogućuje korisnicima da prilagode Store teme i dodavati nove funkcije preko dodatnih modula.  Addons tržištu pruža platformu za treće strane Developpers prodati temama i modulima za trgovca.

Teme

Pruža osnovne odgovarajući tema po defaultu. Korisnici mogu instalirati ili razvijaju vlastite teme koji mijenjaju prikaz web stranice bez promene njen sadržaj.

Moduli

Dodatni moduli proširuje softver ugrađen u funkcionalnosti. Korisnici mogu instalirati module izravno u panel softver uprave ili razvijaju vlastite.

Kreativna kontrola

On uključuje tema out-of-the-box tako da možete pozdravljamo kupce u trenutku kad vrse reyervaciju. Lako prilagoditi teme promenom fontova i boje sa Live konfigurator.

 

Mobilna verzija ili responsive dizajn

Dobrodošli posetioci s bilo kojeg mesta u bilo koje vreme s mobilnim-optimizovan sajt. Defaultni predložak prikazuje lepo na svim ekranima, od desktop kompjutera do pametnih telefona tablet uređaja.

2,000+ profesionalni ecommerce website predložaka

Napraviti trajan dojam sa predivnim predlošcima iz Addons. Bez obzira na Vaše online poslovanje je, naći ćete savršen predložak za Vas čeka.

Prilagodite svoju prodavnicu

Upload svoje proizvode, dodajt funkcije i personalizirati izgled svoje web prodavnice. Odaberite od stotine ugrađenih funkcija i prilagoditi zadani predložak, ili pregledavati addons za specifične module i personaliziranu temu.

Ovaj program je jedan od boljih platformi za elektronsko poslovanje internet prodavnice , te stoga mi Vam srdacno preporucujemo da ga koristite . Veoma je lak za upravljanje .

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite