Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

WP internet prezentacija

Izrada sajta u wordpress

Najbolji blog na svetu

Zasto ?

wp
wp

Postoje sigurno mnoge platforme za kreiranje web stranica, ali jedno je sigurno da  je jedan od boljih platformi za pravljenje webprezentacija f  i internet prodavnica , kao i pisanje blogova. Ovaj blog je besplatan i opensource content management system (CMS) baziran na PHP i MYSQL. On  koristi više od 23,3% od top 10 mil web stranice od januara 2015.  zato je najpopularniji blogging sistem u upotrebi na Webu .

Ovaj php program je nadasve lak za korišćenje i vrlo je lako rukovati njime. Danas postoje mnoge teme za ovu platformu kao i mnogi dodaci za  sam CMS.

Ko koristi ovu php skriptu?

Pomoću njega su napravljeni neki najveće internet prezentacije kao što su Linkedin i CNN.

Sta je predstavlja ovaj CMS?

Ovaj CMS  je odlična alatka, jer mogu vrlo lako da unose tekstove i članke , tako da je bloggeri masovno koriste.

Ujedno je dobar kreiranje raznih magazina, novina kao i internet prezentacije namenjene turističkim agencijama

Sigurno ne treba zaboraviti da je idealan u stvaranju raznih socijalnih mreža, tako da uz dodatak Buddypress postaja jedna vrlo dobra komuna.

Gde sve moze da se primeni ?

Kreiranje internet prodavnica je danas sve više masovnija tako da razni dodaci ,kao što su Woocommerce ili E-commerce mogu učiniti Vaše poslovanje profesionalnijim.

Teme 
Korisnici  mogu instalirati i menjati teme . Teme omogućavaju korisnicima da promene izgled i funkcionalnost ,web stranice i mogu se instalirati bez promene sadržaja ili zdravlja web prezentacije. Svaki blog web stranica zahteva barem jednu temu da bude prisutna ili aktivna. Teme treba biti dizajnirana pomoću neke standarde sa strukturiranim PHP, ispravan HTML i CSS. Teme mogu biti instaliran pomoću “Izgled” alat uprave ili temu mape možete prebaciti preko FTP-a.  PHP, HTML (HyperText Markup Language) i CSS (Cascading Style Sheets) kod naći u temama može se dodati ili uređivati napredne funkcije. Teme se uopsteno svrstavaju u dve kategorije, besplatne teme i premium teme. Korisnici  mogu kreirati i razvijati svoje vlastite prilagođene teme ako imaju znanje i veštinu da to učine.

Plugins
Plugin arhitektura omogućava korisnicima da prošire njegove karakteristike. Ima više od 38.500 dostupnih dodataka,  od kojih svaki nudi custom funkcije i mogućnosti omogućava korisnicima da prilagode njihovim web stranicama  njihove specifične potrebe. Ove prilagodbe u rasponu od tražilice optimizacija, klijentu portalima se koristi prikaz privatne informacije prijavljeni korisnici, na sadržaj prikazivanja karakteristika, kao što je dodatak widgeta i navigaciju barova. Ali ne sve dostupne dodatke su uvek korak s nadogradnje i kao rezultat toga možda neće raditi kako treba ili možda neće raditi na svim.

Mobile 
Postoje native aplikacija za WebOS, Android,  iOS (iPhone, iPod Touch, iPad), Windows Phone, BlackBerry i. Ove aplikacije, dizajnirao Automattic, omogućiti ograničen set opcija, koje uključuju dodavanje novih blogova i stranica, komentirajući, moderiranje komentara, odgovaranje na komentare pored mogućnost da vidite statistiku.

Ostale funkcije
Također ima integrisano upravljanje veza; tražilicu prijateljski, čiste permalink strukturu; sposobnost dodeliti više kategorija na članove; i podrška za označavanje poruka i tekstova. Automatsko filtri su uključeni, pružajući standardiziranih formatiranje i stil teksta u člancima (na primer, pretvaranje redovno citati pametni navodnika).  Podržava standarde Trackback i Pingback za prikazivanje linkove na druge stranice koje su sami povezani sa post ili članak. Ovaj blog može se uređivati u HTML, koristeći vizualni editor, ili koristeći jedan od brojnih pluginova koji omogućavaju razne prilagođene uređivanje funkcija.

Ranjivosti

Mnoga pitanja sigurnosti  su otkrivene u softveru, posebno u 2007. i 2008. Prema Secunia,  u aprilu 2009. imala 7 nezakrpljenu sigurnosna upozorenja (od 32 ukupno), sa maksimalnom rejtingom “Manje Critical . “Secunia održava up-to-date popis ranjivosti.

U januaru 2007. godine, mnogi visokog profila tražilice optimizacija (SEO) blogova, kao i mnoge low-profile komercijalnih blogova motivima AdSense, bili meta.  A posebnu ranjivost na jednoj od web servera projekta web stranica dozvoljeno napadaču da uvede iskoristi kod u obliku zadnja vrata na neka preuzimanja 2.1.1. U  2.1.2 obratio ovom pitanju; savetodavno pušten u vreme savetovao svim korisnicima da odmah rade nadogradnju.

U maju 2007. godine, a studija je pokazala da 98% od svih blogova se pokrenuti su iskoristivi jer su trčali zastareli i nepodržane verzije softvera.U delu ublažavanja ovog problema, ažuriranje softvera mnogo lakše, “jedan kliknite na “automatizirani proces u verziji 2.7 .  Međutim, postavke datotekinog sastava sigurnosti potrebno kako bi se omogućilo proces ažuriranja može biti dodatni rizik.

U intervjuu je juna 2007. godine, Stefan Esser, osnivač Odgovor tima PHP sigurnosti, govorio je kritički sigurnosti staze rekord , pozivajući se na probleme sa arhitekturom aplikacije zbog kojih je bilo nepotrebno teško napisati kod koji je siguran od ranjivosti SQL injection, kao i kao što neki drugi problemi.

U junu 2013. godine, utvrđeno je da su neki od 50 najčešće preuzimanih  pluginova su ranjive na zajedničke web napada, kao što su SQL injection i XSS. A poseban uvid u top-10 E-commerce dodatke pokazala da 7 od njih su bili ranjivi.

U nastojanju da se promovira bolju sigurnost, i da se pojednostavi iskustva ažuriranje ukupne, automatsko ažuriranje pozadini su uvedene u verziji 3.7.

Pojedinačnih instalacija  može biti zaštićen sigurnosnim dodatke. Korisnici mogu također zaštititi svoje  instalacije uzimajući korake kao što je držanje sve  instalacije, teme i pluginove ažurira, koristeći samo pouzdanih teme i dodatke, uređivanje .htaccess datoteku internet prezentacije da spreči mnoge vrste napada SQL injection i blok neovlašteno pristup osetljivim datotekama.

Programeri mogu koristiti alate koji vrše  analizu potencijalne ranjivosti, uključujući i  revizor ili  Sploit Okvirni razvio 0pc0deFR. Ove vrste alata istraživanja poznatih ranjivosti, kao što je CSRF, LFI, RFI, XSS ili SQL injection. Neke ranjivosti ne može biti otkriven od strane alata, pa je preporučljivo da provjerite kod drugih developera.

Koga treba da iskontaktirate za WP?

Sve što treba da uradite je da nas iskontaktirate i imaćete vrlo povoljne web prezentacije.

Izrada sajta u wordpress je naša specijalnost.

 

 

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber