Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Šta je tačno JavaScript ?

Šta je tačno JavaScript ?

javascript

javascript
javascript

JavaScript je programski jezik koji se koristi kako bi web stranice interaktivne. Radi na računalo posetioca i ne zahtijevaju stalna preuzimanja od vaše web stranice. JavaScript se često koristi za kreiranje anketa i kvizove.

Su JavaScript i Java ista ?:

No, oni su dva potpuno različita računala jezika. Samo njihova imena su slične. Ako želite da se upoznaju sa Java umjesto, imamo čitav druge sekcije resursa na Java.

Ono što mi je potrebno da Run JavaScript ?:

JavaScript podrška je izgrađen pravo u svim glavnim web preglednicima, uključujući Internet Explorer, Firefox i Safari. Pod uvjetom da se posjetitelji na vaše stranice koristite web preglednika koji podržava JavaScript (najčešće rade) i imaju JavaSkript (to je po defaultu), a zatim vaš JavaScript trajat će kada posjetite stranicu.

rebam li Saznajte Javascript da bi mogli koristiti To ?:

Ne, ima dosta unaprijed napisanih JavaScripts da su ljudi na raspolaganju za vas da priključite pravo na svoju web stranicu. Sve što trebate znati da bi mogli koristiti takve skripte je kako zalijepiti isporučeni kod u potrebna mjesta u vašem web stranice.

Ono što mi je potrebno napisati JavaScript ?:

JavaScript je tumačiti jezik, tako da je potrebna nikakva posebna programa za stvaranje upotrebljiv kod. Bilo običan tekst editor kao što je Notepad (jedan od pribor koji dolazi u Windows) je sasvim zadovoljavajuća jer je u mogućnosti da pišem JavaScript. To je rekao, editor koji colorizes kod da bi se lakše vidimo šta je ono što ga čini lakše pronaći svoje greške. Moj Javascript Formatter također može formatirate skripte da bi greške lakše uočiti.

Mogu li koristiti HTML Umjesto JavaScript ?:

Ne HTML i JavaScript su dvije potpuno različite stvari. HTML je markup jezik dizajniran za definiranje statičke sadržaj web stranice. JavaScript je programski jezik dizajniran za obavljanje poslova dinamične.

Ponekad je razlika je zbunjujuće, jer JavaScript kôd može ići u istom datoteku kao HTML. (Više o tome u minut.)

Mogu li koristiti PHP ili neki drugi Server-Side Jezik Umjesto JavaScript ?:

Možda. To ovisi gdje kod treba da radi. Ako ne može pokrenuti pred stranici opterećenja, možete koristiti server-side jezik. Ako treba pokrenuti nakon stranice učita, onda morate koristiti JavaScript, jer to je jedini skript jezik podržavaju svi web preglednici koji podržavaju strani klijenta skriptiranje.

Da li Javascript Idi na isti datoteke kao HTML ?:

Može, ali tvoja skripte će biti lakše ponovo koristiti na više stranica vašeg sajta ako ih staviti u zasebne datoteke. (Korištenje .js proširenje pomaže identificirati ih kao JavaScript.) Vi onda samo povezati JavaScript za vaše HTML umetanjem <script> tag. Isto JavaScript onda može biti dodan u nekoliko stranica samo dodavanjem odgovarajućeg oznaku u svaku od strana da se uspostavi vezu.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite