Izrada sajta
Web dizajn
Izrada logoa
Izrada Android Aplikacija
Izrada native aplikacija
Google play
Izrada Web shopa
Placanje karticama
Unos proizvoda
Marketing
Facebook ads
Google ads
Izrada Softwera
Windows aplikacije
Programiranje
Drustvene mreze
Facebook
Tik Tok
Instagram

Sta je CMS

Content management system

WordPress , Joomla , OpenCart , Prestashop

contentmenagmentsystem
contentmenagmentsystem

Sistem za upravljanje sadržajem (CMS)  je kompjuterski program koji vam omogućuje objavljivanje, uređivanje i dopuna sadržaja, organiziranje, brisanje kao i održavanje iz centralnog sastava. Ovakvi sistemi za upravljanje sadržajem pružaju procedure za upravljanje radnog procesa u kolaborativnom okruženju. Ovi postupci mogu biti priručnik korake ili automatiziranog kaskade. CMS su dostupni od kasnih 1990-ih.

CMS se često koriste za pokretanje web stranice sadrže blogove, vesti, i shopping. Mnoge korporativne i marketing web stranice koriste CMS-ovi. CMS obično imaju za cilj da bi se izbegla potreba za ruku kodiranje, ali može pomoći da za određene elemente ili čitave stranice.

Glavne karakteristike

Glavni članci: Poređenje sastavi za upravljanje sadržajem i Enterprise Content Management
Funkcija i korištenje sastavi za upravljanje sadržajem je za čuvanje i organiziranje datoteka, i pružanje kontrole pristup njihovim podacima. CMS osobine variraju. Jednostavnih sistema predstaviti nekoliko mogućnosti, a druga izdanja, posebno poslovnih sastava, nude složenije i moćne funkcije. Većina CMS uključuju Web-based objavljivanje, upravljanje formatu, kontrolu revizija (kontrola verzija), indeksiranje, pretraživanje i pronalaženje. CMS povećava se broj verzije kada nova ažuriranja se dodaju na već postojeće datoteke. Neki sistemi za upravljanje sadržajem također podržava razdvajanje sadržaja i prezentacije.

A CMS može poslužiti kao centralno skladište sadrži dokumente, filmove, slike, brojeve telefona, znanstveni podaci. CMS može se koristiti za skladištenje, kontrolu, reviziju, semantički obogaćuje i objavljivanje dokumentacije.

Razlikovanje osnovne pojmove korisnika i sadržaja. Sistem za upravljanje sadržajem (CMS) ima dva elementa:

Upravljanje sadržajem aplikacija (CMA) je front-end korisničko sastav koji omogućava korisniku, čak i sa ograničenim stručnost, dodati, izmeniti i ukloniti sadržaja sa Web stranice bez intervencije webmastera.
Aplikacija prikazivanje sadržaja (CDA) sastavlja tu informaciju i ažurira web stranice.
Vidi također: Popis okvira za upravljanje sadržajem, web predložak sistem i Template motora (Web)

Web sistem za upravljanje sadržajem

Sistem za upravljanje sadržajem (Content Management System Web) je u paketu ili stand-alone aplikacija za stvaranje, implementaciju, upravljanje i pohranu sadržaja na web stranicama. Web sadržaj uključuje tekst i ugrađene grafike, fotografije, video, audio, i kod (npr, za aplikacije) koji prikazuje sadržaj ili interakciju s korisnikom. Content Management ima brojne uloge u današnjem tržištu i važan je osnova za bilo koju web stranicu Blogging, članke, vijesti, opis proizvoda itd [ A Web CMS može katalog i sadržaj indeks, odaberite ili okupljanja sadržaja na runtime, ili isporuku sadržaja na specifične posjetitelja na traženi način, kao što je na drugim jezicima. Web Content Management System je obično dopuštaju kontrolu nad klijent HyperText Markup Language – sadržaj na bazi, datoteke, dokumenti, a Web hosting planova na osnovu dubine sistema.

“Mi kreiramo Vašu digitalnu  budućnost u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu”

Ujedno proverite

Pozovi WhatsApp Viber