Darko Mikić o SEO optimizaciji sajta

Darko Mikić o  SEO optimizaciji sajta

webmaster  o optimizaciji

 

U eri kompjutera, korišćenje interneta je neizostavni deo moderne svakodnevnice. Uz pomoć interneta mi lakše i brže dolazimo do raznih informacija, razgovaramo s prijateljima, čitamo i zabavljamo se. Tema današnjeg teksta je upravo to kako dolazimo do informacije ili do određenog sajta, a to će nam objasniti glavni vođa tima seooptimizacijasajta.rs i jeftinaizradasajta.com, SEO stručnjak i iskusni WordPress dizajner Darko Mikić. Moguće je da se do sada niste susreli sa terminom – SEO optimizacija- ili čak i ako jeste, u ovom intervjuu pokušaćemo da Vam damo potrebne i korisne informacije šta je to i kako radi SEO optimizacija.

Darko, možete li nam jednostavnim rečima objasniti čemu služi ta čuvena SEO optimizacija?

 

Darko Mikic

Darko Mikic

Pokušaću što jednostavnije da Vam objasnim. Na engleskom jeziku SEO optimizacija je Search Engine Optimization odnosno Optimizovanje pretraživača. U rezultatu pretrage sajtova, najbolje pozicionirani sajtovi su upravo oni gde je primenjena SEO optimizacija. Da pojednostavim, zamislimo da želite da popravite Vas telefon i potreban Vam je servis koji obavlja tu delatnost. Ukucaćete u pretragu „servis za telefone Beograd“ ili neki drugi grad u zavisnosti gde živite, i pretrazivač će Vam prikazati listu servisa. Vi ćete, prirodno, ući na prvi ponuđeni sajt, i upravo u tome je ključ i suština SEO optimizacije. Taj servis ne mora biti najbolji u svom poslu ali svakako ima najbolji marketing. Kvalitetna SEO optimizacija, je zapravo marketing najvišeg nivoa. Ako Vas sajt nije posećen, čitan, praćen koja mu je svrha onda?

U redu, sada nam je uveliko jasnije o čemu se ovde radi, ali možete li nam malo detaljnije objasniti kako se to optimizuje jedan sajt?

U optimizaciji sajta bitni su svi detalji. To je dug proces koji zahteva dosta pažnje i strpljenja. SEO profesionalci, sređuju tekstualni deo prezentacije sajta, zatim sređuju fotografije za što bolju preglednost i funkcionalnost sajta. Takodje sarađuju sa piscima koji su upućeni u to sta je SEO optimizacija i na osnovu toga prave najbolju tekstualnu prezentaciju za Vaš sajt. Osnova sajta, i kvalitet izrade je takođe jako bitan. Veliki uticaj na uspešnost sajta ima i to koliko je tematika Vašeg sajta zastupljena na internetu. Ukoliko je to nešto veoma zastupljeno, SEO profesionalci znaju koliki značaj imaju društvene mreze i mediji, i kako i njih uključiti kako bi se Vaš sajt što bolje optimizirao u rezultatima pretrage. Mozda je ovo sve previše detalja za Vas, pa ostavimo to profesionalcima.

Šta je to što Vi nudite, po čemu se Vaše usluge SEO optimizacije razlikuju od tuđih?

U ovom poslu važni su detalji. Moja firma ima stručan tim programera koji se trude da što bolje unaprede te detalje. Pored programera, već sam pomenuo, jako su bitni profesionalni pisci koji kvalitetnom SEO optimizacijom tekstova mogu gotovo jednom rečju privući Vašu pažnju. To je naša prednost, jer uz takav tim i čuda su moguća. Naravno, jedno bez drugog ne može, i ako svako od njih kvalitetno radi svoj posao uspeh je zagarantovan. Na taj način, mi imamo odlične rezultate u SEO optimizacije websajtova.

Pišite nam
close slider

    Odgovorite na kviz pitanje
    WhatsApp